Cibule kuchyňská - Sečka

OSJ10075

  • Skladem
    Můžeme doručit do: 10.5.2024
21 Kč
Kategorie: Cibule a pórek
 
Mrazuvzdorná odrůda dorůstající do výšky až 50 cm. Pěstuje se pro svou lahodnou cibulovou chuť a vysoký obsah vitamínu C. Využívá se celoročně k řezu natě, nebo na svazkování jako velmi raná lahůdková cibule. Jak pěstovat ozimou cibuli: Vysévat je třeba nejdéle v polovině srpna, aby rostliny před zimou dorostly do optimální síly (měly by být silné aspoň jako brko). Pozdější výsev výrazně zhoršuje šanci přezimování. Množství vysévaných semen by mělo být asi o třetinu vyšší ve srovnání s běžným výsevem. Záleží i na pozemku: zamokřené, v zimě ledem zamrzající stanoviště je naprosto nevhodné. Porost ozimé cibule na podzim nejednotíme, protože nelze předvídat charakter zimy. Je-li na jaře porost příliš hustý, vyjednocené rostliny můžeme využít jako sazenice na další plochu. Sazenice se dobře ujímají. Odrůdy ozimé cibule sklízíme už koncem května, používáme-li cibuli jako zelenačku, tedy s natí. Začátkem června pak sklízíme cibule v zataženém stavu.