Ibišek jedlý (Okra)


  • Skladem
    Můžeme doručit do: 26.2.2024
21 Kč
Kategorie: Ostatní semena
 
Teplomilná rostlina, původem z Indie. Vyséváme přímo na stanoviště - nesnáší přepichování a přesazování. Konzumují se plody 3. - 5. den po odkvětu, vařené jako příloha nebo konzervujeme v kyselém nálevu. Nedozrálá semena nahrazují hrách. Sušené rostliny s plody využíváme do suchých vazeb. Jak pěstovat Ibišek jedlý: Semena vyséváme koncem února a během března do květináčků či kelímků. V květnu, když pomine nebezpečí mrazů, sazeničky vysazujeme na slunné stanoviště pod fóliové kryty nebo do polyetylénových pytlů se substrátem. Mají v podstatě stejné nároky, jako skleníkové okurky. Vzdálenost mezi rostlinami by měla být nejméně čtyřicet centimetrů. Rostliny jsou mohutné a je nutné je vyvazovat k tyčkám. Během vegetačního období je třeba ibišky dostatečně zalévat a pravidelně hnojit kombinovaným hnojivem.