Ibišek jedlý (Okra)
1421
Popis
Teplomilná rostlina, původem z Indie. Vyséváme přímo na stanoviště - nesnáší přepichování a přesazování. Konzumují se plody 3. - 5. den po odkvětu, vařené jako příloha nebo konzervujeme v kyselém nálevu. Nedozrálá semena nahrazují hrách. Sušené rostliny s plody využíváme do suchých vazeb.
Jak pěstovat Ibišek jedlý:
Semena vyséváme koncem února a během března do květináčků či kelímků.
V květnu, když pomine nebezpečí mrazů, sazeničky vysazujeme na slunné stanoviště pod fóliové kryty nebo do polyetylénových pytlů se substrátem. Mají v podstatě stejné nároky, jako skleníkové okurky.
Vzdálenost mezi rostlinami by měla být nejméně čtyřicet centimetrů.
Rostliny jsou mohutné a je nutné je vyvazovat k tyčkám.
Během vegetačního období je třeba ibišky dostatečně zalévat a pravidelně hnojit kombinovaným hnojivem.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Přidat komentář